Følge mit hjerte. Læs hvordan jeg lærte at følge mit

I sidste uge var den lokale Ugeavis på besøg for at lave et interview med mig om mit store spring til at blive selvstændig, om at “følge mit hjerte”.
I artiklen beskriver de, at jeg tidligere har arbejdet 9 år som folkeskolelærer, på hvilke skoler jeg har været ansat og at jeg nu har orlov fra mit lærerjob for at fokusere 100 % på min yogavirksomhed. (Vil du læse artiklen, finder du den her)

Gennem den opmærksomhed artiklen fik, blev jeg klar over, hvor mange folk der længtes efter at lave noget andet. Men artiklen beskriver ikke den rejse jeg har været på for at nå frem til den beslutning: at tage orlov og følge mit hjerte.

Derfor har jeg valgt at skrive dette blogindlæg; for at dele med dig, hvordan jeg fandt frem til at følge mit hjerte <3

 

Syg af stress

Rejsen starter for 5 år siden, da jeg blev alvorligt syg med stress. Jeg var kørt helt derud, hvor jeg af udbrændthed råbte af dem jeg elsker allermest. Jeg kunne ikke overskue de mest simple gøremål, som at sætte en maskine tøj over eller handle ind. Men jeg erkendte først, hvor galt det stod til, da jeg blev ramt af et angstanfald. Det hele endte ud i en sygemelding og siden hen jobskifte.

Hele den proces, jeg var igennem for at arbejde mig ud på den anden side af stresstilstanden, har gjort mig i stand til at lytte, med fuld opmærksomhed, til min krop. Det betyder, at jeg i dag kan mærke på min krop, når der er noget der er “off” og ikke mindst, at jeg handler på dette. Jeg har lovet mig selv og min familie, at jeg aldrig kommer tilbage til den tilstand, hvor det er stressen der har overtaget.

 

Mødet med børneyoga

Gennem mit nye job tog jeg uddannelsen til børneyogalærer. Og de få dage jeg var afsted på denne uddannelse, gav mig så megen inspiration, energi og mod til at følge den ide, jeg kunne mærke der spirede i mig; Jeg ville ikke blot undervise børn på min skole i børneyoga, men også tilbyde børneyoga og yoga som selvstændig.
To dage efter uddannelsen ringede jeg til Sundhedshuset, hvor jeg stadig holder til, og spurgte om de ville være interesseret i et samarbejde? De var meget begejstrede!
På børneyogauddannelsen lavede vi udover yogastillinger og undervisningsforløb også meditationer. Jeg tror, at disse meditationer og hele den energi der var tilstede disse dage, gav mig modet til at at lytte til den stemme og “følge mit hjerte”, der fortalte mig, hvad jeg skulle gøre herfra.

 

Sarahs Yoga opstod

Jeg oprettede min egen virksomhed; Sarahs Yoga og herfra er det gået fremad.
Jeg startede i august 2016 med at undervise i børneyoga én dag om ugen. Holdene startede med få tilmeldte, men allerede foråret 2017 oprettede jeg et ekstra børneyogaholde, da de to andre var fyldte. Jeg har gennem min læreruddannelse en stor viden omkring børns udvikling, men savnede mere viden omkring yoga og de enkelte stillinger. Derfor startede jeg i vinteren 2017 på en yogauddannelse. Og august 2017 tog jeg orlov fra mit lærerjob for at arbejde i Sarahs Yoga, hvor jeg nu tilbyder yoga for både børn og voksne. Jeg oplever, at når jeg handler på de idéer jeg får og mærker efter om det føles rigtigt, så møder jeg ikke modstand. Ikke dermed sagt, at jeg får et “JA TAK” til alt, men jeg har endnu ikke mødt negativitet omkring det jeg foretager mig.

Er du interesseret i at læse mere om, hvor jeg har taget mine yogauddannelser, kan du læse mere her.

 

Livet som selvstændig

Livet som selvstændig er MEGA FEDT, spændende, udfordrende og ind imellem hårdt. Jeg er stadig i min spæde opstart og min virksomhed er stadig ny. Det er helt sikkert forbundet med en masse udfordringer, men hver dag er jeg taknemmelig over, at jeg er så privilegeret, at jeg kan få lov til at følge mit hjerte.

 

Min yogapraksis og meditation er med til, at min forbindelse til mit hjerte er endnu mere klar.
Dette giver mig overskud til at blive ved med at kæmpe, finde på og mod til at søge nye udfordringer.

 

Jeg håber, at dette indlæg inspirerer dig til at følge dit hjerte <3